Kalendář 2024 – Tatraman from L. A.

Naše přátelstvím má kořeny už v roce 2009. Tenkrát jsem poprvé vyfotografoval vraky tatrovek a fotky svých úlovků jsem zveřejnil na flickr.com. Druhý den se mi ozval kdosi ze Spojených států, že by chtěl jednu fotografii koupit pro svoji přítelkyni. Byl to Paul Greenstein a jeho přítelkyní byla Dydia DeLyser, dva sběratelé automobilů, kteří se částečně zabývají československou proveniencí, především značkami Tatra, Jawa a ČZ. V roce 2010 se jejich automobil Tatra 87 stal vítězem ankety časopisu New York Times a získal cenu Sběratelský vůz roku. Byl to velký úspěch a uznání pro sběratele vozů Tatra na celém světě a byl jsem velmi hrdý, že je znám osobně. Když jsem jel poprvé za Paulem a Dydií do Spojených států, nevěděl jsem vůbec, co mě u nich čeká. Paul mi tenkrát napsal pouze: „Přijeď, něco tu pro tebe mám.“ Před domem na ulici stála řada auto-veteránů jako upoutávka na to, že zde bydlí lidé, kteří mají mnoho zajímavých automobilů, které nabízí filmovým produkcím pro natáčení filmů a reklam. To nejlepší se ale skrývalo v zahradě za domem. Později jsem to místo v jednom kalendáři nazval „tajemná zahrada v LA“ a přesně to samé cítím vždy, když se tam dostanu. Od roku 2017 jsem zde byl již čtyřikrát a z opakovaného fotografování Paulovy a Dydiiny sbírky automobilů se pomalu stává časosběrný dokument. Některé automobily setrvávají roky na stejném místě, ale většina je naopak v pohybu. Ze zahrady se stěhují do dílny a v zahradě se objevují nějaké jiné, nové staré vozy. Hodně aut udržuje Paul v pojízdném stavu a jezdit veterány ulicemi LA je vždy velký zážitek!

Our friendship started back in 2009. That was the first time I photographed Tatra wrecks and posted the photos on flickr.com. The next day someone from the United States messaged me and said he wanted to buyone of the photos for his girlfriend. They were Paul Greenstein and girlfriend Dydia DeLyser, two car collectors who are into Czechoslovakia‘s history, especially the Tatra, Jawa and ČZ brands. In 2010, their Tatra 87 won the New York Times Collectible Car of the Year award. It was a great achievement for Tatra car collectors around the world and I was very proud to know them personally. When I first went to see Paul and Dydia, in the United States, I had no idea what to expect. All Paul had written to me at the time was, „I have something for you here“, but in front of the house on the street was a row of classic cars clearly messaging that these people had a big old car collection, and it turned out that they are made available for shooting movies and commercials, too. But the best was in the garden behind the house. I later called this place „the LA Secret Garden“ in a calendar, and that‘s exactly how I feel every time I go there. I‘ve been there four times since 2017, and the successive photographs of Paul and Dydia‘s car collection are slowly becoming a time-lapse documentary. Some of the cars linger in the same place for years, but most are on the move, going from garden to workshop while other new arrivals take their place. Many of the cars are kept in running condition by Paul, and driving a vintage car through the streets of Los Angeles is always a great experience!

– formát: A3+ 48 x 33 cm
– rozsah: 13 listů
– každý výtisk je číslovaný a podepsaný
– cena: 555,-Kč + poštovné: 115,-Kč při platbě předem nebo 145,-Kč s dobírkou
– price: 39,- EUR with postage for the countries EU & UK
– objednávky zasílejte na: vladimir@cettl.cz a do nadpisu zadejte slovo “kalendář tatra 2024
– the orders to be sent to: vladimir@cettl.cz (the “Calendar 2024 Tatra” in the subject)

Využijte slevu 11% při objednání 2 kusů a více – platí pro knihy i kalendáře.

Take advantage of 11% discount when ordering 2 pieces or more – valid for both books and calendars.


Kalendář 2024 – Brooklyn Love

Tomuto pro mě asi trošku netradičním kalendáři říkám pracovně valentinský, protože na pozadí záběrů je vlastně celý o lásce. Zavěšený Brooklynský most z roku 1883 je jednou z hlavních newyorských atrakcí. Kdo navštíví toto neuvěřitelné město, cítí potřebu mít odsud fotografii. A zrovna tak mnozí zamilovaní lidé zde zjevně čelí touze zavěsit zde svůj zámek lásky. Naši zamilovaní tuší, že někdo bude chtít jejich zámečky odstraňovat a tak to údržbě mostu znesnadňují, jak jen mohou. Vznikají tak velmi kreativní zavěšení a vícenásobná spojení. Snad těm všem milencům jejich láska vydrží alespoň tak dlouho, jako jejich zámek na slavném Brooklynském mostě.

– formát: A3+ 33 x 48 cm
– rozsah: 13 listů
– každý výtisk je číslovaný a podepsaný
– cena: 555,-Kč + poštovné: 115,-Kč při platbě předem nebo 145,-Kč s dobírkou
– price: 39,- EUR with postage for the countries EU & UK
– objednávky zasílejte na: vladimir@cettl.cz a do nadpisu zadejte slovo “kalendář 2024 Brooklyn
– the orders to be sent to: vladimir@cettl.cz (the “Calendar 2024 Brooklyn” in the subject)

Využijte slevu 11% při objednání 2 kusů a více – platí pro knihy i kalendáře.

Take advantage of 11% discount when ordering 2 pieces or more – valid for both books and calendars.